Blacha do pizzy o śr. 20 cm firmy Forgast. Blacha wytwarzana ze specjalnego typ stali Bluesteel, gwarantującej doskonały efekty wypieku każdego typu pizzy. Do pakowania, transportu i przechowywania. Blachy są zabezpieczane przed korozją powłoką oleju. Przed ich pierwszym zastosowaniem należy włożyć je do nagrzanego do temperatury. 150°C pieca w celu zlikwidowania oleju, którym są pokryte. Blach nie zaleca się używać do pieczenia ciast zawierających zakwas i do przechowywania w nich produktów w komorach chłodniczych. Z uwagi na materiał, z jakiego blachy są wytworzone, nie należy ich wkładać pustych do nagrzanego pieca. Po ich użyciu, blachy należy czyścić przy pomocy szczotki i naoliwionej miękkiej ściereczki. Uwaga! Blach nie należy myć wodą ani substancjami żrącymi! w sytuacji kontaktu z wodą, należy je bezzwłocznie wysuszyć i zakonserwować. Po użyciu blachy należy przechowywać zakonserwowane (naoliwione) w miejscu suchym, z dala od substancji żrących. W szczególności jest to ważne, jeżeli są użytkowane sporadycznie. Unikać mechanicznego ścierania, a także nie stosować narzędzi mogących powodować uszkodzenie powierzchni.