Blacha do pizzy o śr. 26 cm marki Forgast. Blacha wyprodukowana ze specjalnego rodzaj stali Bluesteel, zapewniającej genialny efekty wypieku każdego rodzaju pizzy. Do pakowania, transportu i przechowywania blachy są zabezpieczane przed korozją warstwą oleju. Przed ich pierwszym zastosowaniem należy włożyć je do nagrzanego do temperatury. 150°C pieca w celu zlikwidowania oleju, którym są pokryte. Blach nie zaleca się używać do pieczenia ciast zawierających zakwas i do przechowywania w nich produktów w komorach chłodniczych. Z uwagi na materiał, z jakiego blachy są wytwarzane, nie należy ich wkładać pustych do nagrzanego pieca. Po ich użyciu, blachy należy czyścić za pomocą szczotki i naoliwionej miękkiej ściereczki. Uwaga! Blach nie należy myć wodą ani substancjami żrącymi! w przypadku kontaktu z wodą, należy je momentalnie wysuszyć i zakonserwować. Po użyciu blachy należy przechowywać zakonserwowane (naoliwione) w miejscu suchym, z dala od substancji żrących. W szczególności jest to ważne, jeżeli są użytkowane sporadycznie. Unikać mechanicznego ścierania, a także nie stosować narzędzi mogących powodować uszkodzenie powierzchni.