
- regulacja dolnej i górnej grzałki do 450°C w każdej komorze
- nowa usztywniona budowa drzwi
- specjalna izolacja
- front nierdzewny, ściany boczne lakierowane
- termometr komory
- oświetlenie wnętrza
- wentylowane płyty szamotowe
- rozszerzona komora - maksymalny wymiar
- pizzy 35 cm
- kominek do usuwania nadmiaru wilgoci
fachowypiec do pizzy 2-poziomowy E-8 RedFox asygnowany jest do wypieku pizzy o średnicy 35 cm. Rozmiary jednej komory pieca to 700x700x150 cm. Jedna komora zezwala na umieszczenie 4 blach z pizzą o średnicy 35 cm, więc pełna pojemność pieca to 8 blach z pizzą o średnicy 35 cm. Urządzenie znakomicie sprawdzi się w mniejszych i średnich restauracjach, pizzeriach i innych punktach gastronomicznych, które mają w swej ofercie włoski przysmak.
Front urządzenia wytworzony jest ze stali nierdzewnej, boki są malowane proszkowo. Budowa drzwi została specjalnie usztywniona, aby zapewnić ulepszoną izolację i trwałość pieca. Dzięki możliwości regulacji temperatury grzałek dolnych i górnych do 450 ºC pizza za każdym razem będzie równomiernie wypieczona. Na komfort pracy spory wpływ ma wewnętrzne oświetlenie komory, termostat oraz kominek do usuwania nadmiaru wilgoci, odpowiadający za odparowywanie pary wodnej i powodujący, iż na pizzy nie zbiera się woda.