
Kremowe landrynki są nadzwyczajne dla diabetyków oraz osób ograniczających zbędne kalorie w diecie i dbających o szczupłą sylwetkę. Zostały wyprodukowane z ksylitolu – cukru brzozowego o właściwościach prozdrowotnych. Nie zawierają szkodliwych substancji konserwujących, sztucznych barwników i konserwantów, skład jest w 100% naturalny.
Jakie atrybuty posiadają landrynki kremowe z ksylitolem?
Są słodkie w smaku, a mimo to mają o połowę mniej kalorii niż biały cukier oraz czterokrotnie niższy indeks glikemiczny, energia jest uwalniana stopniowo.
Ksylitol ma działanie bakteriobójcze i wzmacnia naszą odporność, a także wspiera mineralizację (biały cukier wypłukuje minerały z organizmu). Ksylitol w odróżnieniu do glukozy, fruktozy i laktozy ma odczyn zasadowy, nie powoduje alergii. Wzmacnia dziąsła i szkliwo oraz usuwa nieświeży odde ch.
Nie należy przekraczać dawki zalecanej przez producenta – 30g dziennie. Ksylitolu nie powinny także jeść dzieci poniżej trzeciego roku życia ze względu na niedojrzałość układu trawiennego.
Wartości odżywcze kremowych landrynek:
Skład substancja słodząca: ksylitol („cukier brzozowy"), substancja uzupełniająca: masa (isomalt), kakao, karmel, zapach naturalny: waniliowy, kakaowy, kawowy, śmietankowy, migdałowy, anyzowy
Waga netto: 160 g
Sposób przechowywania: Przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta.
Data przydatności do spożycia:01.12.2017r.