
Czekolada gorzka
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada gorzka do picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą dokładnością z najkorzystniejszej jakości części w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Nad wyraz ciemna i aromatyczna, gorzka czekolada o sporej zawartości kakao (min. 70,4%). Znamionuje się intensywnym smakiem z delikatną, kwiatową nutą.
komponenty: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 70,4 %.
Sposób przygotowaniaOpakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady.
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i zestaw ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania przygładzonej konsystencji i odpowiedniej gęstości (ok. 60s)