
Czekolada gorzka z orzechami i kawałkami czekolady
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada gorzka z dodatkiem orzechów i kawałków czekolady, wyrabiana ręcznie z najwyższą precyzyjnością z najlepszej jakości komponentów w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
kompilacja inspirowana jest pysznym czekoladowym ciastem - Brownie. Deser ten jest lubiany wyjątkowo w kuchni amerykańskiej. Jego nazwa pochodzi od standardowego ciemnobrązowego koloru wypieku, ciasto przygotowuje się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła oraz niepokaźnej ilości mąki. Częstym dodatkiem do brownie są orzechy. Pierwsze opublikowane przepisy pochodzą z 1904.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), orzechy laskowe 5%, czekolada gorzka 5%. Masa kakaowa minimum 70,4%.