
Czekolada mleczna z kawą, biszkoptami i migdałami
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada mleczna z dodatkiem kawy, kawałków biszkoptów i migdałów, wyrabiana ręcznie z najwyższą dokładnością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
kompilacja inspirowana jest prawdopodobnie najbardziej znanym włoskim deserem - Tiramisu. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „obudzić się" albo „podnieść się (na duchu)". Deser ten akcentuje się delikatną konsystencją, intensywnym kawowym smakiem i rozpływa się w ustach. Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej niezwykle solidną kawą espresso, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, żółtek jaj kurzych i cukru, a całość posypuje się warstwą grubo zmielonych płatków z gorzkiej czekolady. W Polsce popularna jest odmiana z biszkoptami nasączonymi na dodatek likierem amaretto.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), migdały prażone 5%, biszkopty 2%, kawa 1%. Masa kakaowa minimum 33,6%.