
Cukier trzcinowy Vitally Food BIO, 250g
Cukier trzcinowy BIO Vitally Food marki Wodzisław to towar naturalny (komponent certyfikowany), bez żadnych dodatków. Będzie on wyśmienitą, zdrowszą alternatywą dla konwencjonalnego cukru białego. Produkowany jest z trzciny cukrowej, nie jest rafinowany, a swój brązowy odcień zawdzięcza melasie. Znajdziemy w nim m.in. Wapń, potas, żelazo i magnez. Możemy zastosować go w taki sam sposób, jak cukru konwencjonalnego, z reguły jako substancji słodzącej do herbaty czy kawy. Z uwagi na swój unikalny smak wyśmienicie sprawdza się w dodatku jako dodatek do egzotycznych drinków.
komponenty:
cukier trzcinowy*
* certyfikowany organiczny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczone nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Alergeny:
towar może zawierać gluten, mleko.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Agro - Wodzisław Sp. Z o. O. Sp.k.
ul. Wałowa 49,
44-300 Wodzisław Śląski