
Mikropalarnia - Boliwia Samaipata
Ta kawa niesie w sobie czekoladową słodycz i nieco cięższych nut. Nad wyraz ciekawa, wytrawna kawa. Wyśmienita dla tych, którzy dość posiadają przekombinowanych obróbek. Tu mamy natural w czystej postaci:)
Paweł Augustyn, roaster Mikropalarni skupia swoją uwagę na mikrolotach, kawach wyjątkowych. Wypala je na malutki piecu Roest, jest w stanie na niewielkich próbkach "wycisnąć" z ziarna metodą prób i błędów wszystko to, co najkorzystniejsze.
Opakowanie ma 122 g. Dlaczego? 120 g to liczba podzielna przez 6- najczęściej tyle kawy zużywa się na każde 100 ml wody. Dzięki takiej gramaturze zużywamy całą paczkę. (2g zapasu. Tak w razie czego:) ) Sprytnie!
Profil smakowy: rum, rodzynki, nugat, wanilia, kwiaty