
Aroma Crema.
Aromatyczna mieszanka przeciętnie palonych ziaren Arabica z Ameryki Płd. Charakteryzuje się zrównoważonym, łagodnym i orzeźwiającym smakiem. Wyczuwalna Robusta jest pozbawiona cierpkości i goryczki. Aroma Crema to klasyczna włoska mieszanka, wyśmienicie znana smakoszom kawy z całego świata. Wyśmienicie wyważona kompozycja przeciętnie palonych ziaren. Kawa genialnie pasuje do przygotowania Cappuccino i Latte Macchiato.
Aroma Crema.
Wypalona została w stopniu średnim, dzięki czemu smak jest nieprzeciętnie jednostajny. Intensywny aromat w połączeniu z subtelną kwasowością doskonale oddaje charakter regionu.
informacje o kawie:
Producent: Palarnia Kawy Maestrocafe
Nazwa: Aroma Crema
Gatunek: Arabica 60% Robusta 40%
Kraj pochodzenia: Ameryka południowa/Brazylia
Kraj wypalania: Polska Intensywność smaku: 4/5
Stopień wypalenia: 4/5
Istnieje mnóstwo rodzajów pras do przygotowania specyficznej ESPRESSY, jednocześnie do korzystania domowego, jak i profesjonalnego, a każda z nich może osiągnąć inne rezultaty. Każdy dobry barista zachowuje tajemnicę w przygotowaniu wysokiej jakości espresso, ponieważ polega ona na ustawieniu prasy i doborze adekwatnej kawy. Podstawą jest jednak to, że ESPRESSO jest tworzone na prasie w temperaturze ok. 88 ° C, przy ciśnieniu wody ok. 9 bar, używa się ok. 7 - 12 g świeżej kawy, a parzenie trwa ok. 20 - 30 sekund. W przypadku ESPRESSO filiżanki są podgrzewane.