
Maestro Premium
Świeżo palona 100 % Arabica, szlachetna i inna niż wszystkie. Kawa delikatna, aksamitna, urzeka świetnym smakiem w którym wyczuwamy nutki orzechów i czekolady. Specjalnie wyselekcjonowane ziarna Arabica, ręcznie zbierane na wysoko położonych stokach. Wysokiej klasy brazylijskie ziarna zapewniają niezapomniane wrażenia smakowe. Standardowym walorem tej kawy jest wyważony, seksowny aromat z delikatną czekoladową nutą. Kawę wyjątkowo polecamy osobom, które szukają aromatycznej kawy pozbawionej kwasowości i posmaku goryczy.
Maestro Premium.
Wypalona została w stopniu średnim, dzięki czemu smak jest genialnie zrównoważony. Intensywny aromat w połączeniu z subtelną kwasowością rewelacyjnie oddaje charakter regionu.
informacje o kawie:
Producent: Palarnia Kawy Maestrocafe
Nazwa: Maestro Premium
Gatunek: Arabica 100%
Kraj pochodzenia: Ameryka południowa/Afryka
Kraj wypalania: Polska
Intensywność smaku: 4/5
Stopień wypalenia: 4/5
Espresso to pojedynczy artykuł ekstrakcji kawy, który powstaje poprzez przelanie wody o trafnej temperaturze (około 88-92 st. C) pod odpowiednim stałym ciśnieniem przez zmielone ziarna. Dobry czas przygotowania naparu to ok. 20 sekund, poprawnie przygotowane espresso ma pojemność 30 ml. Łączy w sobie smaki: gorzki, kwaśny i słodki, lecz warto zaznaczyć, że jest to układ wzorowy, w rzeczywistości smaki zależne są od użytej mieszanki ziaren.