
Manhattan Coffee - Kolumbia Camilo Torres - 125g
przedstawiamy Kolumbię Camilo Torres. Jest to prywatny profil Castillo od mistrza obróbki, Diego Bermudeza! Kawa tworzona tylko wyłącznie dla Manhattan Coffee Roasters. Możesz być pewien, iż tej kawy nie wyszukasz nigdzie indziej. Ta partia odgrywa dodatkowo ważną drugorzędną rolę w palarni: rzuca światło na ciężką pracę Diego i otaczających go przyjaciół, rolników i pracowników, którzy wspólnie tworzą tę kawę. Oto co miał do powiedzenia Diego:
„W 2021 roku, w czasach pandemii i walki o cały świat, ponownie spotkała się grupa przyjaciół z dzieciństwa. Wszyscy urodziliśmy się w latach 90. Z rodzin chłopskich w gminie Bolívar (Cauca- Kolumbia). Nasze rodziny zdecydowały się przeprowadzić z wsi do miasta Popayán w poszukiwaniu udoskonalonych możliwości. Przypadkowo wszystkie te rodziny przybyły do dzielnicy Camilo Torres, położonej w lubianej części miasta, zamieszkanej przez odważnych i energicznych ludzi, którzy pragną iść naprzód. Żyliśmy wtedy, kiedy nie mieliśmy sobie niemało do zaoferowania, wzmocniliśmy naszą przyjaźń do tego stopnia, iż staliśmy się nową rodziną i wszyscy spędziliśmy razem niezapomniane chwile przez całe dzieciństwo i młodość. W dorosłość każdy z nas poszedł własną drogą. Studiowaliśmy, pracowaliśmy w przeróżnych branżach, zakładaliśmy własne rodziny, lecz z biegiem lat spotkaliśmy się ponownie. Sporo aspektów naszego życia się zmieniło, lecz nasza przyjaźń pozostała nienaruszona, co nas zbratało i wprowadziło w fascynujący świat kawy, z przekonaniem, że razem możemy iść naprzód i zapewnić lepsze samopoczucie wszystkim zaangażowanym w. Dzisiaj pracujemy z pasją i oddaniem, starając się każdego dnia dostarczać jedne z najkorzystniejszych filiżanek kolumbijskiej kawy dla całego świata." – Diego Bermudez
Jeśli chodzi o kawę, jest ona przetwarzana w drodze wielopłaszczyznowej fermentacji, której można oczekiwać od El Paraiso. To w całości szokująca kawa, która polega równocześnie na wzmacnianiu relacji, jak i przesuwaniu granic w wytwarzaniu kawy.
Profil sensoryczny: sorbet cytrynowy, chryzantemy, marshmallow