
Czekolada na gorąco Talamanca o naturalnym aromacie orzechów laskowych wprowadzi w świat fantazji i wirtualnych podróży. Nie mieści żadnych dodatkowych substancji konserwujących, barwiących, zagęszczających czy przeciwzbrylających, które zakłóciłyby naturalny smak napoju.
Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych: Kavakiva (Wybrzeże Kości Słoniowej), Conacado (Dominikana), Cocabo (Panama); cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni: Kaleya (Zambia), Kasinthula (Malawi).
Czekolada na gorąco Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i kreuje możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności i jednostajną przyszłość.
Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Wybrzeża Kości Słoniowej, Dominikany, Panamy; cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Zambii i Malawi.
Skład: cukier trzcinowy*, kakao* 42%, naturalny aromat orzechów lakowych (*certyfikowany ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna: 1523 kJ / 363 kcal;
Tłuszcz: 8,8 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany: 62,8 g;
W tym cukry:
Białko: 8,1 g;
Sól:
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i mleka.