
Coraz obszerniejsze zachwyt konsumentów zdobywa żywność naturalna (ekologiczna/bio) przy produkcji, której wykorzystuje się naturalne metody. Organic Noni to wysokiej jakości suplement diety w postaci płynnej, zawierający sok z organicznego owocu noni o naturalnym aromacie pochodzącym z ekologicznych malin.
Morinda citrifolia
Ta wiecznie zielona roślina występuje na obszarach Polinezji, Malezji, Australii, a także południowo-wschodniej Azji. Jej wysokość sięga nawet 10 metrów. Chociaż to nie ta cecha przykuła uwagę świata, lecz niewiarygodnie bogaty skład owocu noni. Jej szeroko rozpowszechniony sukces związany jest z teorią, iż działa jak adaptogen.
ascetycznce adaptogenne stanowią bezpieczne wsparcie dla normalnych, zdrowych funkcji organizmu. Pomagają utrzymać organizm w stanie naturalnej równowagi, a w razie konieczności – nad wyraz w przypadkach stresu czy powiększonej aktywności fizycznej/psychicznej mobilizują go do działania. Nie powodują efektów ubocznych i przejawiają tylko taki wpływ na procesy fizjologiczne, jaki w danej sytuacji jest pożądany.
Jak działają owoce noni?
- wzmacniają oporność
- wspomagają sprawność umysłową
- korzystnie wpływają na produktywność fizyczną
Komu nad wyraz polecamy?
- Wszystkim osobom chcącym poprawnie wpłynąć na odporność organizmu.
- Osobom, które chcą wspomóc wydajność umysłową i fizyczną organizmu.
- Narażonym na stres.
- Osobom chcącym zyskać energię i witalność.
- w trakcie oczyszczania organizmu.
Czy wiesz, że... jednym z najważniejszych komponentów owocu noni jest prokseronina? Cząsteczka ta w organizmie człowieka jest przekształcana w kseroninę, która bierze udział w wielu ważnych procesach fizjologicznych, np. Wydajnie wspomaga korzystne funkcjonowanie układu immunologicznego i hormonalnego.
Czym się akcentuje żywność organiczna? Smak i aromat żywności jest osiągany w naturalny sposób, bez dodatku sztucznych substancji. W produkowaniu naturalnej radykalnie ogranicza się stosowanie chemicznych środków ochrony roślin, nawozów plastikowych, dodatków do żywności i substancji pomagających w przetwarzaniu. Zdrowie roślin utrzymywane jest przez wybór stosownych gatunków i odmian wytrzymałych na szkodniki i choroby, właściwy płodozmian, metody mechaniczne i fizyczne walki z chwastami, a także szkodnikami. Produkcja naturalna nie zanieczyszcza gleby ani nie skaża wody pitnej.