
Płatki orkiszowe zwykłe
Podobnie jak owies, orkisz jest idealnym źródłem węglowodanów i błonnika pokarmowego. Płatki orkiszowe są istotnie bogate w fosfor, magnez, żelazo, cynk i witaminę B3. W porównaniu z pszenicą, orkisz mieści nieco wyższą zawartość białka i tłuszczu, lecz mniej błonnika ogółem. Sto gramów płatków orkiszowych dostarczy organizmowi około 338 kcal. Płatki orkiszowe wytworzone są ze zgniecionych ziaren orkiszu.
Można dodawać je do mleka, musli czy jogurtu. Posiadają znaczne zastosowanie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.