
Płatki jęczmienne błyskawiczne
Płatki jęczmienne stanowią cenne źródło wartości odżywczych ponieważ są bogate w błonnik, fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo, a także witaminy z grupy B. Płatki jęczmienne produkowane są z ziaren jęczmienia z pełnego przemiału. W trakcie produkcji ziarna pozbawiane są plewki i okrywy owocowo-nasiennej. W wyniku intensywnego obłuszczania ziaren jęczmienia oplewionego pozyskuje się kaszę oraz płatki jęczmienne.
Najpopularniejszym wykorzystaniem dla płatków jęczmiennych jest stosowanie jako dodatek do musli, ciastek czy chleba. Można także stosować do kleików, zup czy jako zagęszczacz do sosów. Zdjęcie jest przykładowe i może odbiegać od pokazanej partii.
Jęczmień to rodzaj zboża, który rośnie głównie w klimacie umiarkowanym. To jedno z pierwszych ziaren uprawianych poprzez starożytne cywilizacje – jęczmień znano i uprawiano w Egipcie ponad 10 tys. Lat temu. Co więcej, jęczmień jest czwartym w głównej mierze wytworzonym na świecie (po kukurydzy, ryżu i pszenicy) zbożem. W rejonie Afryki i Bliskiego Wschodu z jęczmienia stworzone są tamtejsze narodowe dania, a także wykorzystywany jest także jako dodatek do herbaty.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.