
Płatki orkiszowe zwykłe
Podobnie jak owies, orkisz jest rewelacyjnym źródłem węglowodanów i błonnika pokarmowego. Płatki orkiszowe są istotnie bogate w fosfor, magnez, żelazo, cynk i witaminę B3. W porównaniu z pszenicą, orkisz gromadzi nieco wyższą zawartość białka i tłuszczu, lecz mniej błonnika ogółem. Sto gramów płatków orkiszowych dostarczy organizmowi około 338 kcal. Płatki orkiszowe wytworzone są ze zgniecionych ziaren orkiszu.
Można dodawać je do mleka, musli czy jogurtu. Posiadają obfite zastosowanie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.