
Przepyszna ekologiczna kapusta kiszona, z dużą ilością aromatycznych grzybów z polskich lasów: podgrzybków i prawdziwków jest to świetna baza do przygotowania klasycznych polskich dań takich jak bigos, świąteczne uszka i pierogi. Genialnie pasuje jeszcze jako farsz do krokietów czy pasztecików.
Kiszona kapusta z grzybami mieści niemal wszystkie biopierwiastki i mnóstwo witamin - tym samym jest dużo zdrowsza surowa czy gotowana. Naturalna kapusta kiszona z grzybami to także mocna dawka witaminy C. Odszukamy w niej wyraźną liczba witaminy B12.
elementy naturalna kapusta kiszona 70%, organiczne gdzyby leśne 25% (podgrzybek brunatny), woda, sól(*certyfikowany organiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 71 kJ/ 17 kcal
Tłuszcz - 0,80 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,70 g w tym cukry - 0 g
Białko - 1,60 g
Sól - 0 g