
Ekstrudowane drożdże odżywcze - nieaktywne - CrunchYeast
CrunchYeast to kruche drożdże uzyskane w wyniku łagodnej ekstruzji i prażenia nieaktywnych suszonych drożdży - Saccharomyces cerevisiae. Wartość odżywcza, oryginalne własności sensoryczne oraz łatwość i wygoda użytkowania czynią z CrunchYeast zdrowy i smakowity dodatek kulinarny, po który chetnie sięga się w ciagu dnia.
CrunchYeast nad wyraz pozytywnie wplywa na smakowitość szerokiej gammy potraw. Będąc bogatym, naturalnym źródłem substancji nadających mu standardowy, miły "smak umami". Produkt ulepsza i/albo dopełnia smaku szeregu dań, w tym wegańskich - roślinnych - zamienników przetworów mlecznych. Pozwala na stanowcze ograniczenie wykorzystania soli bez negatywnego wpływu na precepcję smakowitości potraw i należycie wplywa na smak produktów o obniżonej zawartości tłuszczu.
Dzieki wysokiej wartości odżywczej, a także unikalnym walorom smakowym, CrunchYeast mogą wzbogacic codzienną dietę wszystkich pokoleń konsumentów: intensywnie rozwijajacych się i rosnacych dzieci jak i dorosłych dbających o utrzymanie stosownej aktywności zawodowej - w tym oporności na stres. Polecamy je jeszcze seniorom zmagającym sie z brakiem apetytu, wegetarian i wegan i wszystkich, którzy dbaja o smaczną i zbilansowaną dietę.
CrunchYeast nieprzeciętnie stanie na wysokości zadania jako: dodatek do zup, salatek kanapek, dressingów, past i smarowidel słodkich oraz wytrawnych. Artykuł można stosowąć jako zamiennik soli w zupach, sałatkach itp; a także jako chrupiąca alternatywa dla skwarek/boczku, grzanek, prażonej cebulki i płatków. CrunchYeast to wspaniały element dań deserowych, potęgując gorzko-slodki smak czekolad, bardzo należycie współgrając ze smakiem masła orzechowego.