
Ten, kto choć raz napił się świeżej wody źródlanej, wie, iż różnica pomiędzy tym naturalnie czystym eliksirem życia a spreparowaną cieczą z wodociągu to prawdziwe lata świetlne. Dzięki zaimplementowaniu wkładu filtra CLARIS uzyskają Państwo zawsze świeżo odfiltrowaną, zdrową wodę na kawę i herbatę.
Można stosować z każdą wodą bieżącą
Wkład filtra CLARIS White działa zgodnie z mistrzowską zasadą przepływu do góry i za każdym razem filtruje precyzyjnie taką liczba wody, jaka jest konieczna do przyrządzenia napoju. Dzięki nowoczesnej formule wkłady filtra można stosować na całym świecie do każdej wody bieżącej. Optymalnie dostosowany granulat skuteczne jak nigdy dotąd filtrowanie wapnia do trafnej ilości (także w sytuacji niewielkiej twardości wody) i redukcję wszelkich substancji krzywdzących. Jednak minerały i związki fluoru, działające jako ważne nośniki smaku, pozostają w pełni zachowane. Dzięki zawsze optymalnej stabilizacji zawartości wapnia i efektywnej filtracji substancji zgubnych uzyskuje się rezultat w postaci trafnej jakości wody, gwarantującej wspaniały aromat kawy.
poprawne wykorzystywanie wkładu filtra CLARIS powoduje, że odkamienianie staje się zbędne. CLARIS gwarantuje wyższy komfort i oszczędza cenny czas. Czyste przewody, elementy grzejne i pompa bez złogów kamienia znacząco przedłużają czas eksploatacji samoczynnego ekspresu do kawy, który na długo zachowuje swoją wartość.
W ekspresach do kawy JURA należy stosować wyłącznie oryginalne wkłady filtra CLARIS ze względu na ich skład chemiczny i charakterystykę przepływu. Podczas zakupu filtra należy potrzebnie zwracać uwagę na znak jakości JURA. To się opłaca.
Międzynarodowa, niezależna jednostka badawcza TÜV Rheinland przyznała według najsurowszych kryteriów firmie JURA dokument dla automatycznych ekspresów do kawy nienagannych pod względem mikrobiologicznym. Potwierdza on, że: oryginalne produkty do konserwacji producenta JURA dobrane starannie do sterowanych elektronicznie programów gwarantują higienę i czystość posiadające atest TÜV w każdym automatycznym ekspresie do kawy marki JURA.
podczas podgrzewania wody osadza się kamień. Zwężone poprzez kamień przewody nie tylko wydłużają czas podgrzewania, rozszerzając poprzez to zużycie prądu, lecz także mogą doprowadzić do całkowitej awarii urządzenia. Kamień szkodzi jednak nie tylko ekspresowi samoczynnemu, ale wypływa również negatywnie na smak kawy. Ale kamień w niewielkich ilościach służy jako ważny nośnik smaku, jego zbyt duża ilość nadaje wodzie pewien posmak i utrudnia – także z powodu wahających się temperatur wody – trafne rozwinięcie aromatu kawy.
trafna woda jest decydująca dla smaku, ponieważ kawa składa się w choćby 98% z wody. Oprócz wapnia, minerałów i związków fluorów w wodzie bieżącej znajdują się w wielu miejscach minimalne ilości ołowiu, miedzi, aluminium i chloru. Filtr CLARIS, umieszczony bezpośrednio w zbiorniku wody, filtruje wodę przy każdym przyrządzeniu, zapewniając zawsze jej świeżość. Krzywdzące substancje są przy tym całkowicie absorbowane, podczas gdy ważne związki fluoru są zachowywane i działają jako decydujące nośniki smaku przy rozwijaniu aromatu. Dzięki adekwatnemu składowi wody każdy specjał kawowy zapewni nadzwyczajne wrażenia smakowe. Także usuwanie kamienia jest w całości zbędne dzięki CLARIS.