
RZEŻUCHA
Toraf
Kiełki rzeżuchy są źródłem bardzo wielu cennych dla zdrowia człowieka elementów odżywczych. Znajdują się wśród nich witaminy: A, C, K, P oraz witaminy z grupy B, w dodatku zawierają one niemało elementów mineralnych w tym: cynk, jod, magnez, fosfor, potas, siarka, wapń i olejki eteryczne i białko. Wpływają poprawnie na włosy, paznokcie i cerę, działa krwiotrówczo, moczo- i żółciopędnie, pobudza przemianę materii i reguluje zaburzenia tarczycy.
W czasie kiełkowania skategoryzowane w nasionach elementy odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a z zasady enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne poprzez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytwarzanie wytrzymałości w organizmie. Kiełki powinno spożywać się systematycznie do kanapek, surówek albo pojadania w ciągu dnia.
Waga netto: 30g