
Brykiet do grilla z miału węgla drzewnego to znakomita alternatywa dla węgla drzewnego. Dzięki zaimplementowaniu unikatowej technologii, w trakcie procesu produkcji, brykiet pali się wolno, równocześnie utrzymując wysoką temperaturę.
Brykiet do grilla to wyprodukowany jest węgla drzewnego, bez dodatków chemicznych. Bezpieczny i ekologiczny.
Brykiet di grilla z drzew liściastych
- zawartość czystego węgla ponad 80%
- wilgotność przy pakowaniu max: 8%
Sposób rozpalania:
1. Połóż kilka kawałków brykietu do misy grilla
2. Zapal podpałkę, połóż ją na przygotowany wcześniej brykiet i przykryj kilkoma nowymi kawałkami
3 po około 5 minutach, gdy brykiet zacznie się żarzyć, dołóż nową porcję brykietu
4. Pieczenie można rozpocząć po około 10 minutach
Skład produktu: drewno liściaste (buk, dąb, brzoza, olcha, grab)