
Zwilling Diplôme - Nóż do filetowania 18cm
Ze współpracą z jedną z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie Le Cordon Bleu powstały noże Diplôme. Do ich produkcji użyto specjalnej stali FC-61 nierdzewnej, a ich twardość to 61 HRC w skali Rockwella, która cechuje się twardością, długotrwałą żywotnością, niepodatnością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych parametry jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze pokaźniejszą twardość i oporność na stępienie.
Ta kolekcja noży łącząca nowoczesny wygląd i najwyższą jakość dedykowana została równocześnie dla fachowych kucharzy jak i dla pasjonatów kuchni.
Rękojeść tworzona została z niezwykle trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Wyśmienicie dopracowane detale uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
mocne strony:
- ergonomiczna rękojeść z trwałego tworzywa sztucznego
- innowacyjny wygląd
- Płynne przejście od ostrza aż do rękojeści
- wyśmienicie dopracowane detale
- Specjalna stal zastrzeżona przez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 61 HRC w skali Rockwella
- Krawędź ostrza o 20° zapewnia japońską ostrość
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze ma dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne