Nóż kuchenny Green Line 200 mm, Ostrza noży stworzone z jednego kawałka stali nierdzewnej AISI 420 z węglowo - molibdenowo - wanadową domieszką, co gwarantuje zachowanie ostrych, opornych na korozję krawędzi tnących o obszernej twardości i optymalnej sprężystości, Ostrza noży mają wklęsły szlif dla ulepszonego wyważenia, komfortu pracy i jej wydajności, Każdy nóż jest wykańczany i ostrzony ręcznie, jednakowa krawędź tnąca o słusznym kącie (, Noże cechują się długą żywotnością ostrza i nieskomplikowanym ostrzeniem, wyjątkowa, użyteczna rękojeść wytwarzana z tworzywa Santoprene z domieszką polipropylenu parametry antypoślizgowe i jest dużo bezpieczniejsza w użyciu od tradycyjnych rękojeści, Można myć w zmywarce i dezynfekować, Zielonysprawia, iż nóż jest poprawnie widoczny na blacie roboczym