
ergonomiczna płytka patelnia, wyśmienita do przygotowywania naleśników, pizzy, quesadillas. Ma nachylone, niskie boki dla łatwiejszego obracania potrawy i zsuwnia gotowej z patelni.
Naczynia żeliwne to klasyczne, nieraz przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Z ochotą wykorzystywane są zarówno poprzez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wytworzone z żeliwa to szereg zalet, równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę, są energooszczędne i przychylne dla środowiska.
Można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Doskonale nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół.
Uwaga: rączki nagrzewają się. Niezbędne jest użycie rękawic broniących dłonie przed poparzeniem.
informacje techniczne:
- rozmiary: 26,5 cm x 40,3 cm x 1,7 cm,
- materiał: żeliwo,
- należy myć ręcznie,
- wytwarzano w USA.