Tasak do mięsa z wysokiej jakości stali nierdzewnej docenisz w trakcie porcjowania mięsa z kością. Rewelacyjnie trzyma się w ręku. Asygnowany jest do oddzielania i dzielenia mięsa. W porównaniu z nożami tasak jest przypasowany do rąbania mięsa z kością – jego kompozycja jest wyraźnie cięższa, co ulepszone zamachnięcie się i użycie większej siły. Rezultatem jest efektywne przepołowienie pokaźniejszego kawałka mięsa z kością. Tasak nie pasuje do rąbania niezwykle grubych kości (np. Udowych), może to doprowadzić do wyłamania albo złamania ostrza albo skaleczenia się. Tasak można użyć do rozdrabniania warzyw (przyciśnięcie ręką na tępą część ostrza i krojenie ruchem wahadłowym), zwłaszcza w trakcie krojenia kapusty i innych warzyw. Wspaniale nadaje się do przygotowywania kuchni azjatyckiej. Możliwość mycia w zmywarce. Długość ostrza 16 cm.