
Termometr cyfrowy DELÍCIA momentalnie i precyzyjnie mierzy temperaturę w środku pieczonych i gotowanych potraw. Posiada igłę ze stali nierdzewnej z czujnikiem pomiarowym na szpicy. Termometr wkłuty albo zanurzony do pokarmu momentalnie zmierzy temperaturę we wnętrzu ciast, polew, wywarów, sosów, napojów i innych słodkich i słonych potraw.
Temperaturę można mierzyć w poziomach Celsjusza i Fahrenheita. Termometr posiada funkcję HOLD, która po niedługim ściśnięciu zatrzyma zmierzoną wartość na wyświetlaczu do łatwiejszego odczytania wartości.
Termometr jest niepodatny na parę i wilgotność, zapakowany jest w etui ochronnym. Ma baterię. Termometru w trakcie obróbki grzewczej nie należy pozostawiać włożonego w potrawie, zaraz po skończeniu mierzenia należy go wyjąć.
Termometru NIE MOŻNA MYĆ W ZMYWARCE.