
Termos obiadowy dwukomorowy - do równoczesnego przechowywania równocześnie ciepłego jak i zimnego posiłku.
Dzięki dwóm, izolowanym od siebie komorom do jednej możesz spakować danie ciepłe, a do drugiej zimne - np. Surówkę a całość przechować w lodówce - danie ciepłe nadal pozostanie ciepłe. Thermos jest także po prostu atrakcyjny a ponadto wiesz, iż nikt nie pomyli swego obiadu w zwykłym pojemniku z Twoim w unikatowym Thermosie.
Dwukomorowy termos obiadowy jest innowacyjnym pojemnikiem na pożywienie do wielokrotnego wykorzystania. Termos składa się z dwóch oddzielnych pojemników połączonych zawiasem. Chodzi o nieprzeciętny i praktyczny design do przechowywania ciepłych i zimnych pokarmów, np. Gorącej zupy w izolowanej próżniowo komorze ze stali , a także świeżej sałaty w komorze z tworzywa. Komora ta wyprodukowana jest z materiału wolnego od BPA i Eastman Tritanu.
Obie komory posiadają zakręcane zamknięcie i są całkowicie wodoszczelne. Termos można otwierać przez rozwarcie i zamykać poprzez opuszczenie. Termos ma zamek zapobiegający przypadkowe otwarcie.
miłym bonusem jest uzupełnienie termosu składaną łyżką z widelcem, tzw. Łyżkowidelec (czasem można się spotkać dodatkowo z nawą spork – wyraz złożony z dwóch angielskich słów spoon i fork). Złożony łyżkowidelec wkłada się do wgłębienia w pokrywce. Nie trzeba więc nosić w kieszeniach kolejnych przyborów do jedzenia.
parametry termosu obiadowego
- objętość komory izolowanej próżniowo ze stali nierdzewnej: 470 ml
- objętość komory z tworzywa: 600 ml
- Wysokość: 200 mm
- Średnica: 140 mm
- Średnica ujścia: 80 mm
- Waga: 580 g
- Trzyma gorąco: 7 godzin dla cieczy**
- Trzyma zimno: 22 godzin dla cieczy**
**Mierzenie sprawności izolacyjnej jest przeprowadzane z wykorzystaniem czystej wody. Czas, w którym zawartość termosu pozostaje ciepła/zimna, zależy od objętości grzewczej danego posiłku. Można powiedzieć, iż im więcej wody zawiera dany pokarm, tym wyższa jest jego pojemność grzejna i tym dłużej wytrzyma w termosie ciepły/zimny. Na przykład kaszka wytrzyma dłużej ciepła/zimna aniżeli ryż. Dlatego posiłki zalecane do termosu to zupy, jedzenie papkowate, przekąski czy sałatki owocowe. Czas, w którym posiłek pozostanie ciepły/zimny, można przedłużyć podgrzaniem/ochłodzeniem termosu, patrz instrukcja.
Podsumowanie
- Termos obiadowy z dwoma komorami.
- Łyżkowidelec stanowi element termosu obiadowego - dostarczany jest wraz z termosem.
- Thermos podwójna izolacja próżniowa – maksymalna izolacja cieplna.
- Dolna komora stworzona jest z wytrzymałej stali rdzoodpornej.
- Górna komora wykonana jest z tworzywa BPA free Eastman Tritan.
- Lekkie i kompaktowe wykonanie.
- obszerny wlew (szyjka).
- Zaprojektowano do codziennego wykorzystania.
- Można myć w zmywarce.
- Wodoszczelne zamknięcie, zamek uniemożliwiający przypadkowe otwarcie.
- Łatwe mycie i czyszczenie.