
Drzewo albo krzew o wysokość do 15 metrów należące do rodziny różowatych. Uprawiane jest od ponad 4000 tysięcy lat, a miejscem pochodzenia są Chiny. Obecnie występuje w wielu krajach jak USA, Argentyna, Chile i cała Europa. Owoce zwane pestkowcem są kulistego kształtu o pomarańczowej skórce z lekkim czerwonym rumieńcem, osiągając masę od 30 do 80 gram. Z nasion pestki otrzymuje się olej wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.
NATURLANY OLEJ Z PESTEK MORELI /Prunus Armeniaca Kernel Oil/olej klarowny o lekko żółtej barwie otrzymywany jest w procesie zimnego tłoczenia nasion owoców moreli zwyczajnej. Gromadzi nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Nadzwyczajnie się wchłania utrzymując stosowny poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej.
Olej z Pestek Moreli oferowany poprzez producenta ETJA jest w 100% naturalny
SPOSÓB użycia-
bezpośrednio na skórę
-
masaż całego ciała
-
dodatek do kremów i balsamów
-
nieprzeciętna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych
-
godny polecenia jako dodatek do kąpieli dzieci i niemowląt
-
moczenie stóp
za każdym razem po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.
POCHODZENIEWłochy
Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołaćniewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.