Polska - Kremy uniwersalne - Ogłoszenia lokalne - Sprzedam, kupię na a6.pl - Your natural side olej pestki arbuza 100ml

Your natural side olej pestki arbuza 100ml

PL 24.99 zł.

7 miesięcy Nowy Sprzedam 1 odsłona ID #3943954

Opis

QR CODE

Olej z pestek arbuza to mnogość nienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo linolowego (Omega-6), a także oleinowego (Omega-9). Ma bladożółty odcień i pozbawiony jest zapachu. Polecany do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, delikatnej, suchej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy, także kręcone.

nieprzeciętny do pielęgnacji:
• cery dojrzałej z oznakami starzenia
• delikatnej, suchej
• skóry problemowej, z nadprodukcją sebum
• suchych i zniszczonych włosów

używanie:

● jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych komponentów
● jako „balsam" do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku,również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować albo pozostawić do wchłonięcia
● masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie albo zmieszaj z innym olejem np. Olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
● wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w rąk olej z ulubionym kremem albo balsamem tuż przed zastosowaniem, a następnie wmasuj w skórę
● maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych komponentów
● maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. Całą noc. W razie zastosowania zbyt sporej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
● zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
● preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką liczba oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci albo kolan. Możesz zastosować olej też jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt albo suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. Dodatkowo na używany na ogół krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz w dodatku wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
● jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie, a także skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
● jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs i brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
● jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, żeby nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Specyfikacja towaru:

• INCI: Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil (olej z pestek arbuza rafinowany 100%)
• Kraj pochodzenia: Afryka
• Postać: płynny bezzapachowy olej
• Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej aniżeli 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
• trwałość: przekazana na opakowaniu

dostępne opakowania:

• 100 ml butelka szklana z nakrętką

Ciekawostki:
• Olej z pestek arbuza powstaje w wyniku tłoczenia i rafinacji nasion owoców arbuza zwyczajnego (Citrullus vulgaris) Arbuz zwyczajny, roślina z rodziny dyniowatych o płożącej się łodydze długości 2-5 metrów, pochodzi z Afryki Południowej, gdzie nadal rośnie dziko
• Owoce arbuza o twardej ciemnozielonej łupinie skrywają w swym wnętrzu słodki miąższ koloru białego do ciemnoczerwonego i brązowo – czarne nasiona
• Olej z pestek arbuza zwany inaczej olej Ootanga lub olej Kalahari, uzyskiwany jest konwencjonalną metodą, przez wydłubywanie nasion z łuski, która je otacza, suszenie na słońcu, a następnie ich wyciskanie

zakupyEKO
0 votes

Komentarze 0

Żadne komentarze nie zostały jeszcze dodane