
Bezzbożowa dziczyzna z batatami i morwą dla psów dorosłych. 50% DZICZYZNY! - 50% dziczyzny (z jelenia) i łososia – tradycyjny smak, który twoje zwierzę pokocha! - Bez dodatku zbóż – formuła jest zaprojektowana tak,korzystnie wpływać na zwierzęta z nietolerancją bądź wrażliwością na ziarna.
- Bataty – świetna alternatywa dla ziarna, bataty są źródłem węglowodanów z niskim indeksem glikemicznym. - Minimum 26% świeżo przygotowanej dziczyzny (z jelenia) – naturalne, klasyczne i lekkostrawne źródło białka.
- posiada Suplement Omega 3 – doskonałe źródło EPA i DHA, aby wspierać rozwój funkcji poznawczych, wizualnych i ograniczać podatność na zapalenia. - Bez dodatku nienaturalnych barwników i konserwantów. Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są nienaturalnie tuczone.
Mięso zwierząt łownych stanowczo rzadko powoduje uczulenia. W porównaniu z mięsem hodowlanym, zawiera niezaprzeczalnie mniejszą liczba tłuszczu ogólnego, który na dodatek jest poprawniejszy względem zawartości tłuszczów nienasyconych i wielonienasyconych niż np.
mięso wieprzowe. Dzięki temu jest mniej. Na dodatek w dziczyźnie odszukamy bezapelacyjnie więcej aminokwasów egzogennych, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć, i pokaźniejszą ilość cennych witamin.
zawiera najwięcej witamin i minerałów, z reguły magnezu, fosforu, wapnia, wit. B2, B5, B6. Łosoś stanowi wyjątkowo korzystne źródło pełnowartościowego białka. Ryba posiada jeszcze egzogenne aminokwasy, które nie są produkowane w organizmie, jak: leucyna, izoleucyna, walina i lizyna.
Stanowi mnogość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3, bardzo cennych dla organizmu m.in. Działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne poprzez hamowanie nadmiernej odpowiedzi immunologicznej; działanie przeciwnowotworowe; wzmaganie układu immunologicznego; pozytywny wpływ na skórę oraz wspomaganie leczenia chorób skórnych.
W łososiu wyszukamy spore pokłady witaminy D – Witamina D, oprócz udziału w procesach metabolicznych kości, bierze także udział w procesach immunologicznych, antykancerogennych, kardioprotekcyjnych.
dodatkowo, witamina D jest używana w leczeniu chorób skóry, chorób układu krążenia. Łosoś to jeszcze prawidłowe źródło witamin z grupy B: witaminy B6, niezbędnej w syntezie hormonów i enzymów, a także witaminy B12, biorącej udział w tworzeniu czerwonych krwinek.
Łosoś posiada wielkie ilości selenu. Selen wpływa na poprawię wytrzymałości organizmu, a także chroni krwinki czerwone przed działaniem wolnych rodników. Ponadto łosoś jest źródłem fosforu i magnezu. Bataty to perfekcyjne źródło likopenu, który może obniżać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów.
Zawierają również antocyjany – silne przeciwutleniacze. Są skarbnicą karotenoidów, w tym udoskonalającej kondycję wzroku luteiny. Poza tym bataty zawierają dużo związków mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, potas, sód, magnez, siarka, chlor, żelazo, jod oraz minimalne ilości manganu, miedzi, molibdenu i selenu.
Bulwy zawierają także witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E. Morwa – owoc ten jest znakomitym źródłem flawonoidów – związków likwidujących z organizmu wolne rodniki, o działaniu przeciwnowotworowym.
Dzięki obszernej zawartości pektyn wpływa na poprawne funkcjonowanie jelit, przez udoskonalenie perystaltyki, regulują proces wypróżniania. Zawarte garbniki działają ściągająco na błonę śluzową przewodu pokarmowego.
Skład: Dziczyzna (z jelenia) i łosoś 50% (w tym 26% świeżo przygotowanej dziczyzny, 19% suszonego łososia, 2.5% oleju z łososia oraz 2.5% wywaru z łososia), bataty (27%), ziemniaki (7%), groszek, białko z groszku, siemię lniane, pulpa buraczana, suplement Omega 3, witaminy i minerały, wywar z warzyw, morwa (stosownie 7.5g na kg artykułu), frukto-oligosacharydy (92 mg/kg), manno-oligosacharydy (23 mg/kg).
Dodatki dietetyczne na kg: Witaminy: E672/witamina A 15,000 IU, E671/witamina D3 2,250 IU; Pierwiastki nieznaczne: E1/żelazo 160 mg, E2/jod 1.58 mg, E4/miedź 60 mg, E5/mangan 110 mg, E6/cynk 130 mg, E8/selen 0.60 mg.
komponenty analityczne: Białko surowe 26% Oleje i tłuszcze ascetyczne 14% Włókno ascetyczne 4.5% Popiół surowy 8% Wilgotność 8% Węglowodany 40% Omega 6 0.94% Omega 3 2.92% Wapń 2.07% Fosfor 1.04% Energia metaboliczna 350Kcal/100g