
funkcjonalna i bezusterkowa Odkryj nowy wymiar gotowania z wszechstronną maszynką do mielenia MG 516 firmy KENWOOD. Dzięki mocy i potężnym sitkom o przeróżnej wielkości oczek, dokładnie zmieli każdy typ mięsa, a także niemało innych elementów potraw.
zaopatrzona w mistrzowskie akcesoria i szatkownicę umożliwi przyrządzenie tradycyjnych dań oraz atrakcyjnych propozycji z całego świata. Materiały wykonania – metalowy korpus i elementy maszynki, bezawaryjną pracę urządzenia poprzez lata.
idealnie zmielone mięso Maszynka MG 516 łatwo mieli mięso, ryby, twarde sery, owoce i warzywa. Szeroka moc maksymalna – aż 1600 W - pozwala przetwarzać choćby 2 kg mięsa na minutę. Dzięki wszechstronnym akcesoriom i wygodzie używania, wyręczy Cię w najcięższych zadaniach codziennego gotowania.
Tarcze ze stali rdzoodpornej Maszynka KENWOOD MG516 ma w zestawie trzy tarcze o przeróżnej wielkości oczek, zezwalające przyrządzić różnorodne dania kuchni świata, przystawki, farsze czy pasztety. - Sitko 3 mm - mieli na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można wykorzystać do przygotowania rozmaitego rodzaju farszów, delikatnych terrin, smarowideł i pasztetów oraz innych potraw, znamionujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.
- Sitko 4,5 mm – jest wyśmienite do mielenia mięsa na burgery, pulpety, pieczeń rzymską, zapiekanki, chili con carne oraz nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco. Spełni oczekiwania także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.
- Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masy o wyrazistej strukturze, które możesz zastosować do wyrobu kiełbas, a także konwencjonalnych pozycji kuchni polskiej. Będzie w dodatku świetne do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na pasztet.
Szatkownica ''ROTO'' Siłą tego użytecznego, dostosowanego do pracy ciągłej urządzenia jest wszechstronność. Przystawka została zaopatrzona w cztery bębny, które ułatwią przygotowanie dań, wymagających krojenia i szatkowania części.
Jest nadzwyczajna w tarciu serów i warzyw do dań, a także czekolady do deserów. Skuteczne wykonanie kuchennych prac ułatwią Ci dwa bębny do cięcia w cienkie i grubsze plasterki np. Sera, ziemniaków, buraków, cebuli, ogórków i papryki, bananów czy szatkowania kapusty.
fachowe akcesoria Urządzenie wyekwipowano ponadto w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować klasyczne polskie specjały, a także nasadkę do kebbe – flagowego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii.
Łatwa i bezpieczna obsługa Obsługę, zachowanie czystości kuchni i konserwację urządzenia usprawniają praktyczna pokrywa na podajnik oraz kluczyk do konstrukcji i demontażu akcesoriów. Fachowy popychacz oraz gumowe nóżki, gwarantujące stabilność urządzenia w trakcie mielenia, zapewniają bezpieczeństwo pracy.
solidna i stylowa by sprostać najtrudniejszym kulinarnym wyzwaniom, projekt maszynki zakłada użycie wyjątkowo wytrzymałyc...