
W 1970r został zaprojektowany model Professional – ekspres dźwigniowy, dzięki któremu smak kawy zależy wyłącznie od nas. Dzięki użyciu wysokiej klasy i prostocie jego wykonania, sprzęt działa bez zarzutu poprzez niezwykle długie lata. Pokaźniejszy bojler (1,6l) pozwala na obszerniejszą ilość zaparzonych kaw bez konieczności dolewania wody, natomiast zauważalny zegar (manometr) prezentuje gotowość ekspresu do pracy.
Do prawidłowego działania ekspresu zalecany jest młynek z rozległą skalą grubości mielenia, który pozwoli nam na ustawienie rewelacyjnej grubości mielonej kawy.
W wyposażeniu Professional są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g), miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza konwencjonalną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.
informacje technicznE:
- bojler o obszerności 1,6 l
- czas gotowości do pracy - 15 min.
- ciśnienie w boilerze 0,7-0,8 Bar
- 3-stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
- włącznik główny wraz z lampką kontrolną
- manometr pokazujący ciśnienie w boilerze
- wskaźnik poziomu wody
- obudowa miedziano - złota
- uchwyty w odcieniu drewna
- moc: 1000 W
- wymiary: szer. 200 x gł. 290 x wys. 320 mm
- waga: 6 kg
- zasilanie: 230V, 50H