
Green Star Elite Juicer GSE-5000
Najnowszy model Tribest - Green Star to ulepszona wyciskarka do soków z dwoma wałami, a co z tego wynika jest to najkorzystniejsze, wolnowyciskające urządzenie do soków obecnie przystępne na rynku.
Zmiany w wyglądzie estetycznym wyciskarki to nowoczesny, stylowy design, a także waga zmniejszona o 4 kilogramy w porównaniu ze starszymi modelami.
lecz prawdziwe zmiany kryją się we wnętrzu urządzenia:
3-stopniowy proces wyciskania soków
W 1920 r. Doktor Max Garson badał wpływ świeżych soków na zdrowie ludzkie, co było bodźcem dla jego córki do założenia organizacji non-profit, która zajmowała się alternatywnym, nietoksycznym sposobem leczenia chorób terapią Garsona.
Jego badania pokazały,mieszanie ze sobą pulpy jabłek i marchwi przed poddaniem ich wyciskaniu powoduje, że kwas maleinowy zawarty w jabłkach absorbuje maksymalną liczba części odżywczych z marchwi. Dzięki temu prostemu zabiegowi powiększamy wartość odżywczą soku.
Ponieważ terapia sokami jest efektywniejsza, kiedy pulpa zostanie zmieszana przed wyciskaniem, a przystępna dotychczas wyciskarka, odpowiednia do tego zadania to NORWALK – niesamowicie drogie i obfitych gabarytów urządzenie, sprawiło,niedużo osób mogło sobie na to pozwolić.
Większość wyciskarek do soków działa dwustopniowo - miażdży, a następnie wyciska soki. Wyciskarka Green Star znalazła nowy, opatentowany trzeci stopień ekstrakcji soków, polegający na uprzednim mieszaniu ascetycznca. By było to możliwe Green Star zastosował pokaźniejszy komplet dłuższych walców, co sprawiło,ascetyczniec może być mieszany i wyciskany poprzez dłuższy czas- co zezwala na skuteczniejszą absorbcję elementów odżywczych, oraz sprzyja uzyskaniu maksymalnej ilości soku o najwyższej ilości części odżywczych.
świeże cechy
Poza nowymi udoskonaleniami wymienionymi poniżej, Green Star GSE-5000 to:
ulepszony, nowy mechanizm zamykający: Wcześniejsze modele Green Star zaopatrzone były w dwie klamry zamykające, które chroniły części służące do ekstrakcji soków. Model Green Star Elite wyposażony jest jedynie w jedną klamrę, co znacznie upraszcza składanie i rozkładanie urządzenia.
Nowy sensor bezpieczeństwa: Wyciskarka nie zacznie pracy, do czasu, aż pokrywa nie będzie odpowiednio zamocowana. Owe zabezpieczenie ma na celu uniknięcia groźnego dla zdrowia kontaktu palców z ruchomymi częściami wyciskarki.
udoskonalona, nowa gałka regulatora: funkcjonalna, ulepszona gałka regulatora sprawi,istotnie łatwiej można ją chwycić, jak i kontrolować podczas pracy.
nowe wały Jumbo: świeże, większe wały to wciąż ta sama jakość i technologia wykonania, z jedną różnicą- teraz nowy model Green Star Elite jest jeszcze produktywniejszy oraz został wyekwipowany w trzystopniowy system wyciskania soków zezwalający na uzyskanie większej ilości artykułu, i daje udoskonalone rezultaty przy ekstrakcji owoców miękkich.
Wyciskarka do soków Green Star Elite to solidne i potężne urządzenie do zadań specjalnych, dzięki możliwości miażdżenia (prasowania) bezkompromisowca podwójnymi wałami przy niskiej szybkości 110 obr./minutę. W praktyce oznacza to, że powstały sok jest najwyższej jakości, posiada żywe enzymy i witaminy, tym samym radykalnie spowolniony zostaje proces utlenienia się soku, co zapewnia dłuższy czas przechowywania uzyskanego napoju. Wielokrotny zdobywca nagród i niezachwiana, najwyższa jakość wyciskarki Green Star, obecnej na rynku od wczesnych lat 90-tych.
Wyciskarka do soków Green Star Elite to przede rozdrabnianie błon komórkowych minimalistycznca, w celu uzyskać jak największej ilości soku oddzielając równocześnie zawarty w nim błonnik, dzięki ciśnieniu w komorze urządzenia. Podwójne wały zawierają magnetyczne i bio-ceramiczne materiały. Pozwala to, uzyskać wyższy poziom zawartości minerałów z wyciskanych warzyw, czy owoców i uzyskaniu świeższego soku, który na dłużej zachowuje cenne enzymy i witaminy.
Wolna prędkość na jakiej pracują wały w urządzeniu Green Star Elite w porównaniu z innymi wyciskarkami sprawia,proces utleniania elementów odżywczych jest wolniejszy. Przyczyną tego cyklu jest ponadto fakt,podczas uzyskiwania soku nie dochodzi do jego nagrzewania – co pomaga utrzymaniu zawartości enzymów. Rozwiązania użytkowane przez Green Star Elite powodują, iż uzyskany sok może być przechowywany w lodówce do 48 godzin bez widocznego zaniku swoich wartości odżywczych.
wyposażona we wkład homogenizujący wyciskarka Green Star Elite przetworzy ponadto ascetyczniec w pełni. Dzięki temu możemy uzyskać pasztety z migdałów (lub innych orzechów), czy warzyw, różnorodnego typu sosy, jedzenie dla niemowląt i dzieci, smoothie, mrożone desery owocowe, masła orzechowe i mnóstwo innych. Wyciskarka również uzupełniającą nakładkę do przyrządzania paluszków chlebowych. W zestawie dołączona jest ponadto specjalna tacka, która namierza ewentualne plamy i pomoże nam utrzymać blat w czystości, a unikatowe sito z większymi otworami pomoże nam uzyskać soki z owoców miękkich z pokaźniejszą zawartością błonnika.
Części Green Star Elite GSE-5000:
-
Wałki ślimakowe Jumbo,
-
Wkład homogenizujący,
-
Wkład do paluszków chlebowych,
-
Sito do warzyw,
-
Sito do owoców miękkich,
-
Regulator do warzyw,
-
Regulator do chleba,
-
Plastikowy upychacz,
-
Drewniany upychacz,
-
Szczotka,
-
Płaska szczotka,
-
Szklany dzbanek na sok,
-
Przykrywka,
-
Taca
technika dwóch wałów
Dzięki podwójnym wałom realne jest uzyskanie soku ze wszystkich warzyw, włączając w to marchew, seler, warzywa zielone liściaste, czy trawy pszenicy. Jak i z owoców twardszych, tj. Jabłka czy gruszki. Warzywa, owoce czy zioła nie zatykają urządzenia, gdyż przestrzeń między wałami wynosi 0.1 mm, to w połączeniu z innymi cechami urządzenia Green Star finezyjnie wydobywa więcej soku z surowca, co daje jeszcze bardziej sucha pulpę w kontraście do innych wyciskarek z dwoma wałami.
Przy 110 obr./na minutę wytwarzanie się ciepła jest zredukowane do minimum dlatego proces utlenienia jest drastycznie spowolniony, co daje nam więcej czasu na konsumpcję wartościowego i cennego dla naszego zdrowia soku. Niezależne badania wytworzone niedawno na pięciu najróżniejszych wyciskarkach do soków pokazały, iż temperatura jabłka (59.9ºF) wykorzystanego do uzyskania soku w wyciskarce Green Star wzrosła nieznacznie powyżej 0.5ºF do 60.44ºF. Pozostałe cztery testowane wyciskarki pokazały, ze temperatura jabłka wzrosła o prawie 3.5ºF do ponad 14ºF powyżej temperatury rzeczywistej owoca.
Materiały bio-ceramiczne i magnetyczne
Materiały magnetyczne użyte w konstrukcji rdzenia wałków dają efekt silnego pola magnetycznego (ok. 2600 gauss) generowanego poprzez obracające się wałki. Kiedy sok przepływa poprzez pole magnetyczne molekuły wody zostają rozbite, co pozwala atomom łączyć się z innymi minerałami tj. Wapń, potas, sód, czy magnez wytwarzając nową budowę molekularną. Dzięki czemu uzyskujemy większą liczba minerałów, z których dobrodziejstw możemy korzystać poprzez dłuższy czas.
Tworzywo bioceramiczne z którego wyprodukowana jest wyciskarka do owoców i warzyw Green Star, wykorzystuje energie kinetyczną obracających się walców, do wytworzenia drgań o częstotliwości drgań klarownie czystej wody. Dzięki czemu opóźniamy proces utleniania soku, dłużej ciesząc się zdrowym, pysznym sokiem.
Oddzielanie pestycydów, chemikaliów czy metali ciężkich użytkowanych do uprawy warzyw i owoców
Czy wiedziałeś o tym, iż jabłko zostaje spryskane ok. 22 razy zanim trafi do sklepu? A marchew sklepowa uprawiana jest po to, aby oczyszczać ziemię? Dzięki wykorzystanej technice Green Star Elite, uzyskujemy soki w 70-80% pozbawione metali ciężkich z minimalistycznca i innych toksyn używanych w przemyśle spożywczym. Dlatego polecamy i zachęcamy do wyboru naszej wyciskarki Green Star. Jeżeli zdecydują się Państwo na dobór innej wyciskarki, proszę pamiętać o zaopatrywaniu się jedynie w produkty ekologiczne, gdyż zamiast zdrowego soku, otrzymacie Państwo skoncentrowane koktajl pełen chemii.
Zasady Dr. Normana Walkera
Podwójne wały potrafią w dużym stopniu wyeliminować skażenia i metale ciężkie z minimalistycznca poprzez cykl prasowania i miażdżenia- jak podaje Dr. Norman Walker (uważany za ojca sokoterapii). Zasady są takie- jeśli liść, korzeń albo łodyga zostaną zmiażdżone przy użyciu stalowych tarczy, kamieni, czy drewnianego moździerza i przeciśnięte poprzez ściereczkę uzyskamy sok,, a także odpady błonnika. Wysoka liczba chemikaliów i metali ciężkich zostanie razem z pozostałościami błonnika. Na tej zasadzie pracuje wyciskarka do soków Green Star, która uzyskuje sok eliminując wysoką zawartość toksyn, chemikaliów i metali ciężkich z minimalistycznca poprzez obracające się dwa wały rozgniata warzywa i przeciska pulpę poprzez sito, która spełnia taka sama rolę jak ściereczka poprzez którą przeciskamy np., soki.
Przykłady niektórych nagród przyznanych wyciskarce Green Star Elite:
Październik 2007 - Złoty medal doskonałości- urządzenia, przyznane poprzez ALIVE Academy of Nutrition Awards
Październik 2005 - Złoty medal doskonałości- sprzęt, przyznane przez ALIVE Academy of Nutrition Awards
Wrzesień 2004 - Złoty medal doskonałości- sprzęt, przyznane poprzez ALIVE Academy of Nutrition Awards
Wrzesień 2003 – najlepszy towar wytworny – wybrana spośród 10 wiodących wyciskarek, Gazeta Independent, UK
Czerwiec 2003 – I miejsce Stiftung Warentest- Niemcy
Wrzesień 2002 – srebrny medal doskonałości – sprzęt i zdrowie ogólne, ALIVE Academy of Nutrition Awards
Wrzesień 1996 – najkorzystniejszy produkt – sprzęt i zdrowie ogólne – ALIVE Academy of Nutritional Awards
Październik 1994 – Złoto na Wystawie Nowych produktów, Niemcy
Wrzesień 1994 – Srebro na Wystawie Nowych technologii, Los Angeles, USA
Maj 1994 - Główna nagroda na Wystawie światowych Wynalazków, Pittsburgh, USA
Maj 1993 - Główna nagroda na Wystawie światowych Wynalazków, Pittsburgh, USA
informacje techniczne
Możliwość mycia w zmywarce: TAK
liczba obrotów na minut: 110 obr./minutę
Wat: 200
Wyciskanie soku z traw pszenicy: TAK
Funkcja homogenizacji: TAK
Otwór wsadowy: 38 mm
Waga bez opakowania / z opakowaniem: 8 kg/10 kg
wymiary: 464 x 175 x 318 mm (długość/szerokość/wysokość)
Gwarancja: 5 lat gwarancji na części i 8 lat gwarancji na silnik
Metoda uzyskiwania towaru: zgniatanie (miażdżenie)
Kolor: Biały