
Bio jarmuż – sproszkowane super warzywo
- 100 g towaru powstało z 1 kg świeżego jarmużu,
- warzywo z dokumentem naturalnym EU Organic,
- perfekcyjny jako dodatek do zdrowych koktajli i zup,
- zamknięty w organicznym opakowaniu!
Bio jarmuż Biowen to sproszkowane ekologiczne warzywo, które znamionuje wysoka jakość i naturalne uprawy. Bio jarmuż gromadzi wapń i witaminy E i C, a także błonnik i białko, a także nasycone kwasy tłuszczowe. To nadzwyczajny bio dodatek potraw, koktajli i smoothie!
Sproszkowany bio jarmuż ma zielony kolor, jest w 100% naturalny. To superfood bez dodatków nienaturalnych barwników czy aromatów! dzięki temu, że został sproszkowany, możesz go używać kiedy chcesz i do czego chcesz, bez martwienia się o to, czy nie zwiędnie! To artykuł dla tych, którzy lubią wygodne rozwiązania.
100 g artykułu uzyskano z 1 kg świeżego jarmużu
Jarmuż ma standardowy, lekko goryczkowy smak, z nutą pikantności. Jednak w znacznej mierze ma smak podobny do innych podobnych roślin z gatunku kapust.
atrybuty
Jarmuż to odmiana kapusty, która posiada dużo składników odżywczych. Jest uwielbiany za smak i za swoje parametry. To superfood pełen zielonej mocy!
Zawarty w nim wapń:
- pomaga utrzymać prawidłowy stan zębów i kości,
- wspiera funkcjonowanie mięśni,
- wzmacnia przewodnictwo nerwowe,
- wspiera krzepnięcie krwi,
- wspomaga metabolizm energetyczny,
- wspiera trawienie przez wsparcie funkcjonowania enzymów trawiennych.
Zawarta w nim witamina C:
- zmniejsza zmęczenie,
- wspiera tworzenie kolagenu,
- chroni przed uszkodzenia oksydacyjnymi białka, lipidy i DNA,
- wspiera wchłanianie żelaza niehemowego,
- wspiera niepodatność organizmu,
- wspiera również układ nerwowy,
- bierze udział w korzystnym przebiegu funkcji psychicznych.
Zawarta w nim witamina E:
- naturalny antyoksydant, broniący DNA, białka i lipidy przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.
Bio jarmuż Biowen posiada na dodatek potrzebny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego błonnik pokarmowy oraz białko, czyli ważny budulec ludzkiego ciała!
Jak używać jarmużu w proszku?
Jeśli nie wiesz jak używać ekologicznego jarmużu w proszku, to mamy dla Ciebie kilka opcji:
- dodaj go do soku dla dodania wartości odżywczych,
- dodaj do koktajlu zamiast świeżych liści
- dosyp do potraw na zimno i gorąco, np. Sosów, dressingów czy zup.
składniki:
100% sproszkowany jarmuż z naturalnych upraw.
Waga: 120 g