
idealny wpływ ziaren kakaowca na organizm człowieka znany był już naszym przodkom: stosowali go jako środek pobudzający oraz afrodyzjak. W 19. Wieku w aptekach rozpoczęto sprzedaż tego unikatowego składnika jako substancja rewelacyjnie udoskonalająca nastrój.
Porcja radości
Każdy z nas doznaje uczucia przyjemności, gdy spożywa kostkę czekolady. Szybko jednak efekt ten zanika i pojawiają się wyrzuty sumienia, że znów skusiliśmy się na coś, co nie do końca jest dla nas zdrowe… Słodycze nie tylko niekorzystnie wpływają na sylwetkę, serce,również mogą m.in. Powodować próchnicę zębów. A przecież efekt działania czekolady na nasz nastrój to zasługa części aktywnych ziaren kakaowca, a nie cukrów czy tłuszczów dodawanych w trakcie jej produkcji. Sięgając po czekoladę dostarczamy organizmowi prawdziwej bomby kalorycznej - 1 tabliczka czekolady to ponad 500 kcal!
Co znaczne: im mniej w czekoladzie ziaren kakaowca, tym więcej musimy jej zjeść, aby uzyskać udoskonalony efekt poprawy nastroju i doładowania energią.
Jak działają komponenty aktywne ziaren kakaowca?
- zmniejszają uczucie zmęczenia (kofeina, magnez)
- ograniczają senność (kofeina)
- dodają energii i wigoru (kofeina)
- koją nerwy (magnez)
- poprawnie wpływają na ciśnienie tętnicze krwi (potas)
To jednak nie wszystko: Cocoa Bean Extract+ został dodatkowo wzbogacony w ekstrakt z owocu Goji.
Komu bardzo polecamy?
- Osobom borykającym się z pogorszonym samopoczuciem, przygnębieniem, chcącym doładować się energią i tryskać wigorem.
- Wszystkim w okresie intensywnej nauki, przed egzaminami, ważnymi prezentacjami, spotkaniami – by wzmocnić koncentrację.
- Osobom żyjącym w stresie i napięciu.
- Seniorom dla poprawy pamięci.