
Resveratrol PLUS to unikalny zestaw komponentów najwyższej jakości – źródło skoncentrowanej siły polifenoli–resweratrolu pochodzącego z czerwonych winogron, usztywnionych ekstraktem z nasion winogron oraz koenzymem Q10.
Według starej prawdy kieliszek dobrego, czerwonego wina ma bardzo prawidłowy wpływ na nasze zdrowie. We wczesnych latach dziewięćdziesiątych mądrość ta znalazła potwierdzenie w licznych badaniach naukowych, dotyczących zjawiska „paradoksu francuskiego. Okazuje się, iż pomimo diety bogatej w tłuszcze nasycone, w społeczeństwie francuskim występuje znacznie mniej przypadków chorób sercowo-naczyniowych, aniżeli w innych obserwowanych krajach. Wyjaśnienie tego fenomenu nie leży w predyspozycjach genetycznych Francuzów, ale w regularnej konsumpcji wysokiej jakości czerwonego wina, bogatego w polifenole. Najszczególniej specyficznym polifenolem czerwonego wina jest resweratrol, który jest znany ze swego korzystnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy.
W przyrodzie związek ten występuje w 4 chemicznych formach, spomiędzy których najbardziej aktywny biologicznie jest trans-resweratrol. Najwięcej tej substancji znajduje się w skórce i nasionach winogron, co wyjaśnia w dodatku jego obecność w czerwonym winie (średnio 2-3 mg/l czerwonego wina).
Komu bardzo polecamy?
- Osobom chcącym wspomóc funkcjonowanie układu krążenia.
- Osobom podejmującym intensywny wysiłek fizyczny i umysłowy.
- Osobom prowadzącym stresujący tryb życia.
- Osobom, którzy chcieliby skorzystać z dobroczynnych parametry resweratrolu bez konieczności nadmiernej konsumpcji alkoholu.
- Wszystkim, którzy pragną radować się długim i zdrowym życiem.
- Palaczom tytoniu.
CZY WIESZ, ŻE?
Musiałbyś wypić 10 butelek czerwonego wina i spożyć 4 kg łososia, żeby uzyskać taką ilość resweratrolu i koenzymu Q10, jaka zawarta jest w jednej tabletce Resveratrol Plus!