GranaForte to koncentrat soku i miąższu z owoców granatu (81%) i czarnego bzu (7,8%), częściowo poddanych żywej fermentacji przy pomocy bakterii probiotycznych. 10% artykułu stanowi prawoskrętny kwas mlekowy, który prawidłowo wpływa na pH jelit i florę jelitową. GranaForte to produkt silnie skoncentrowany, przeznaczony dla osób, które potrzebują przyjmować maksymalną dzienną porcję polifenoli (ok. 500 mg). Dzięki znikomej zawartości cukrów jest bezpieczny dla cukrzyków. Granat oraz czarny bez nadzwyczajnie uzupełniają swoje działanie. Polifenole zawarte w tych owocach są jednymi z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy. Można je stosować w celu dbania o efektywność naczyń krwionośnych, w tym wieńcowych. Polifenole sprzyjają utrzymywaniu wydajności układu opornościowego (wyraża się ona m.in. Hamowaniem nadmiernych reakcji zapalnych). Polifenole, jako jedne z najsilniejszych antyutleniaczy znacząco spowalniają procesy starzenia komórkowego, wzmagają witalność i posiadają wpływ na zapobieganie podnoszeniu się poziomu cholesterolu. Co więcej, są choćby zdolne zniżać poziom cholesterolu (LDL).