
komponenty aktywne jagód acai mogą:
- prawidłowo wpływać na wygląd i urodę oraz figurę,
- wspomagać ochronę DNA jądrowego i mitochondrialnego przed uszkodzeniami,
- brać udział w usuwaniu wolnych rodników tlenowych,
- wykazywać pozytywny wpływ na naczynia krwionośne i serce,
- dbać o utrzymanie właściwego stężenia cholesterolu i trójglicerydów we krwi,
- wspomagać utrzymanie korzystnego stężenia glukozy oraz insuliny we krwi,
- wykazywać dobry wpływ na układ nerwowy (koncentracja, pamięć, jasność umysłu),
- przyczyniać się do utrzymania korzystnego metabolizmu energetycznego,
- wspomagać układ wytrzymałościowy,
- prawidłowo wpływać na procesy trawienne,
- dbać o narząd wzroku.
Jagoda acai
Jagoda acai pochodzi z nietkniętych przez cywilizację terenów Amazonii i nie bez powodu nazywana jest „skarbem amazońskich lasów". Jej coraz to nowsze, cudowne cechy są stale badane i odkrywane poprzez współczesną naukę.
Jagoda acai to owoce palmy Euterpe oleracea wyglądem przypominające borówkę leśną. Są jednak od niej nieco pokaźniejsze i mają dużą pestkę.
Organic Acai prosto z ekologicznych upraw
towar spełnia rygorystyczne wymogi produkcji ekologicznej, w której to radykalnie ogranicza się wykorzystywanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w komponenty odżywcze, produktywniej działa na organizm oraz zachowuje naturalny, intensywny smak i aromat jagód acai. Ze względu na szybką utratę swoich cennych parametry odżywczych owoce acai natychmiast po zbiorze są przerabiane m.in. Na soki czy przeciery.
Organic Acai with Apple and Black Cherry zawiera organiczny sok stworzony z pysznych jagód acai wzbogacony, dla jeszcze lepszego smaku, ekologicznymi koncentratami soków z jabłek i czereśni.
naturalny sok z jagód acai (Euterpe oleracea) (79,64%), organiczny koncentrat soku z owoców czereśni (Prunus avium) (10,05%), organiczny koncentrat soku z jabłek (Malus domestica) (10,05%,); regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,26%).