
Sięgnij do świata przyrody, gdzie istnieje harmonia pomiędzy człowiekiem a naturą. Organic noni to najwyższej jakości certyfikowany artykuł, którego składniki ekologiczne pozyskiwane są ze ściśle kontrolowanych, ekologicznych upraw
zalety owocu noni:
• wspomaga układ pokarmowy;
• wpływa należycie na funkcjonowanie układu odpornościowego;
• wspiera układ sercowo-naczyniowy;
• wykazuje pozytywny wpływ na stawy;
• korzystny przy powiększonym stresie;
• udoskonala samopoczucie.
Morinda citrifolia
Ta wiecznie zielona roślina występuje na obszarach Polinezji, Malezji, Australii, a także południowo-wschodniej Azji. Jej wysokość sięga choćby 10 metrów. Ale to nie ta cecha przykuła uwagę świata, lecz niewiarygodnie bogaty skład owocu noni. Jej szeroko rozpowszechniony sukces związany jest z teorią, iż działa jak adaptogen.
minimalistycznce adaptogenne stanowią bezpieczne wsparcie dla normalnych, zdrowych funkcji organizmu. Pomagają utrzymać organizm w stanie naturalnej równowagi, a w razie konieczności– nad wyraz w przypadkach stresu czy rozszerzonej aktywności fizycznej/psychicznej mobilizują go do działania. Nie powodują efektów ubocznych, a także przejawiają tylko taki wpływ na procesy fizjologiczne, jaki w danej sytuacji jest pożądany.
Owoc noni dobrze wpływa na układ niepodatnościowy, a także wspomaga skuteczność umysłową i fizyczną.
Żywność organiczna spełnia rygorystyczne wymagania produkcji naturalnej. Smak i aromat żywności jest osiągany w naturalny sposób, bez dodatku sztucznych substancji. W produkowaniu organicznej radykalnie ogranicza się wykorzystywanie chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych, dodatków do żywności i substancji pomagających w przetwarzaniu. Zdrowie roślin utrzymywane jest poprzez wybór stosownych gatunków i odmian wytrzymałych na szkodniki i choroby, właściwy płodozmian, metody mechaniczne i fizyczne walki z chwastami, a także szkodnikami. Produkcja ekologiczna nie zanieczyszcza gleby ani nie skaża wody pitnej.
8 powodów, dla których warto sięgnąć po produkty CaliVita®:
- Bazując już na 20. Letnich doświadczeniach naszych wybitnych specjalistów, proponujemy nowoczesne produkty spełniające najwyższe standardy jakości.
- ascetycznce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia postępowych formuł suplementów diety CaliVita®.
- Oprócz stosowania najnowszych wyników badań naukowych przy opracowywaniu najnowocześniejszych składów, bazujemy również na wielowiekowej tradycji medycyny ludowej potwierdzającej m.in. Wydajność składników roślinnych wykorzystywanych w naszych preparatach.
- Zwracamy szczególną uwagę,zawsze, gdy tylko to realne, stosować formy części aktywnych o jak najlepszej przyswajalności i, aby poszczególne składniki wywierały synergiczny efekt (wzajemnie wzmacniające działanie) na organizm.
- zagwarantujemy 100% jakość naszych produktów.
- genialna większość naszych produktów jest stworzona w USA, zgodnie z najwyższymi standardami używanymi w przemyśle farmaceutycznym.
- Produkcja podlega rygorystycznej kontroli jakości zgodnie z wymaganiami GMP (prawidłowej Praktyki Produkcyjnej). Wszystkie bezkompromisowce i produkty są wolne od GMO, zanieczyszczeń, metali ciężkich, jak w dodatku spełniają odpowiednie wymogi mikrobiologiczne.
- Produkty posiadają atesty FDA (Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków), spełniają kryteria określone w przepisach Unii Europejskiej, jak na dodatek posiadająpozytywne odpowiedzi na powiadomienia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS).
Dawkowanie:
30 ml (2 łyżki stołowe) soku dziennie 1/2 godz. Przed posiłkiem. Po otwarciu artykuł przechowywać w lodówce do 45 dni.
Substancje aktywne:
- Sok z organicznego owocu noni (12 g cząstek owoców noni)
- Aromat z naturalnych malin
składniki:
ekologiczny sok z owoców noni (Morinda citrifolia) (99,6%), organiczny aromat z malin (0,2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,2%)
Wartość odżywcza: 30 ml: Wartość energetyczna: 59 kJ/14,2 kcal, Tłuszcz: 0 g,Węglowodany: 3,54 g,Białko: 0 g
Wartość odżywcza: 100 ml: Wartość energetyczna: 196,7 kJ/ 47,2 kcal, Tłuszcz: 0 g, Węglowodany: 11,8 g, Białko: 0 g
Warunki przechowywania: artykuł należy przechowywać zamknięty, w suchym, chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła, światła, ujemnych temperatur, w miejscu niedostępnym dla niewiele znaczących dzieci. Produktpo otwarciu należy przechowywać w lodówce do 45 dni.
Jednostka certyfikująca w USA: Organic Certifiers, USA. – nr jednostki certyfikującej - US-BIO-635.
Jednostka certyfikująca w Polsce: Centrum Jakości AgroEko Sp. Z o.o., nr jednostki certyfikującej – PL-EKO-09
zobacz ZALECENIA
informacje o dostawie i wysyłce.