
Kapsułki ze sproszkowanym sokiem i miąższem owoców granatów poddanym fermentacji, wysuszonym przez zamrażanie. Kapsułki GranaProstan ferment zawierają przefermentowany, liofilizowany (suszony poprzez zamrażanie) miąższ owoców granatu wzbogacony polifenolami z owoców czarnego bzu.
Na jedno opakowanie GranaProstan ferment zużyto ok. 50 najkorzystniejszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu. Nieszablonowa, zastrzeżona metoda fermentacji i suszenie próżniowe w temperaturze poniżej 37°C i poprzez zamrażanie czynią polifenole zawarte w GranaProstan łatwoprzyswajalnymi i w pełni aktywnymi biologicznie, jak w świeżych owocach.
towar ma wysokie stężenie bioaktywnych polifenoli, które są jednymi z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy. Dzięki dodatkowi ekstraktu z winogron poprawnie wpływa na stan serca i naczyń krwionośnych.