
Spirulina to morska alga, najstarsza naturalna żywność, znana już człowiekowi pierwotnemu. Bogata w oryginalne witaminy i komponenty mineralne stanowi nieprzeciętne uzupełnienie codziennej diety. Ciesz się bogatą w naturalne komponenty odżywcze dietą z korzyścią dla swojego zdrowia i Twojej rodziny.
Co zyskuje spożywając Spirulinę?
Spirulina składa się aż z około 60 % białka. Jest źródłem prosto przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin zwłaszcza z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12), makro- i mikro i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
- Zawarte z łatwością przyswajalne żelazo, przyczynia się do korzystnego powstawania hemoglobiny i erytrocytów.
- Jod przyczynia się do prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i poprawnej czynności tarczycy.
- Spirulina jest jedynym niemięsnym źródłem witaminy B12, która to witamina jest niezwykle ważna w diecie wegetariańskiej.
- Magnez wpływa pozytywnie na przebieg czynności psychicznych poprawiając pamięć i zdolność koncentracji.
- Witamina B6 przyczynia się do regulacji intensywności hormonalnej organizmu, a także do poprawnego funkcjonowania układu niepodatnościowego. Witamina B6 może się przyczynić do zmniejszenia zmęczenia.
- Chlorofil i fitocyjanina ograniczają niszczycielski wpływ wolnych rodników na komórki, a także wspomagają oczyszczanie organizmu.
Regularne użytkowanie gwarantuje trwałe i widoczne wyniki, które zaprocentują poprawą Twojej kondycji psychoficzynej.
Istnieje niezwykle niedużo znanych człowiekowi substancji naturalnych, które posiadają taka bogatą kompozycję i obfite spektrum elementów odżywczych, jak alga Spirulina maxima.
Spirulina renomowana jest na całym świecie poprzez miliony ludzi dbających o swoje zdrowie: nie znamy żadnego innego ziarna, owocu, rośliny, czy środka spożywczego, który byłby bogatszy w naturalne substancje odżywcze. Alga ta jest produktem kompletnie naturalnym, nie zawierającym żadnych części toksycznych, ani pestycydów.
Spirulina nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, np. W postaci podwyższonego poziomu cholesterolu. Spirulina jest źródłem prosto przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin, zwłaszcza z grupy B, makro- i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
gromadzi dużą zawartość chlorofilu, który ma nad wyraz prawidłowy wpływ na procesy krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego. Fitocyjanina wpływa pobudzająco na szpik kostny, przez co reguluje przebieg procesów krwiotwórczych.
Zalecane spożycie: 1 łyżeczka 1 raz dziennie.
Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.Suplement diety nie może być używany jako substytut zróżnicowanej diety.