
Migdały blanszowane BadaPak są pyszną przekąską w trakcie intensywnego dnia. Codzienna porcja dostarcza mnóstwo odżywczych elementów. Spora zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych czyni je jeszcze cenniejszym produktem. Są źródłem cennego potasu i fosforu. Występuje w nich jeszcze magnez, żelazo, wapń, sód i cynk. Migdały blanszowane zawierają naturalny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Z grupy witamin zawierają jeszcze wit B3 (niacynę), wit B2 (ryboflawinę), a także wit B9 (kwas foliowy). To także nieprzeciętne źródło białka i błonnika pokarmowego.
Migdały blanszowane BadaPak są pozbawione brązowej skórki dzięki temu posiadają pokaźniejszą możliwość zastosowań w kuchni. Stanowią znakomite połączenie walorów smakowych oraz wartości odżywczych. Oczywiście jest to perfekcyjna, pełna zdrowia przekąska w ciągu dnia, w szkole, w pracy. Ponad to stanowią dodatek do wypieków, deserów, muslii, do porannej owsianki a także do nalewek i likierów.
Migdały lubiane przez wszelkich to nasiona drzewa zwanego migdałowcem pospolitym. Migdałowiec pochodzi z Azji. Obecnie jest uprawiany na dodatek w innych częściach świata: w Europie (Francja, Hiszpania,) w Afryce i Ameryce.
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne cechy a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.