
elementy: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%)
Imbir kandyzowany BadaPak w przeciwieństwie do świeżego, poprzez długi czas zachowuje swoje dobroczynne parametry. Korzeń imbiru pokrojony w dużą kostkę został zakonserwowany w syropie cukrowym. Cechuje go unikatowy pikantny i słodki zarazem posmak. Odpowiedzialne za to są olejki eteryczne (zingiberol) oraz substancje żywiczne (gingerol i zinferon). W dodatku imbir kandyzowany BadaPak jest źródłem witamin: A, E, K, C, B1, B2 i kwasu foliowego. Dostarcza takich minerałów jak wapń, fosfor, żelazo, potas.
Imbir kandyzowany BadaPak jest mocno aromatyczny, lekko palący i słodki w smaku. W kuchni może być dodawany do wypieków (pierników, ciastek korzennych), konfitur oraz kompotów. Można go spożywać bezpośrednio. Najmocniej modny jednak jest rozgrzewający napój z dodatkiem imbiru, kurkumy i cytryny. Będzie aromatycznym dodatkiem do grzanego wina oraz piwa.
Imbir to roślina uprawna z rodziny imbirowatych. Jego łodyga rośnie na wysokość około 1m, liście są znaczne, a kwiaty posiadają barwę żółto-fioletową. Imbir spory, włóknisty, brązowy korzeń. To właśnie on używany jest w celach jadalnych, kosmetycznych, a także leczniczych. Imbir uprawiany jest z reguły w Azji, Indiach, Chinach oraz Malezji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.