
elementy: Migdały, olej rzepakowy, sól himalajska; może zawierać nieznaczne ilości innych orzechów i bakalii.
* surowiec z Austalii/USA - przetworzono w Polsce.
Migdały smażone BadaPak pokryte cienką pomarańczowo-złotą skórką z dodatkiem soli to aromatyczna, chrupiąca i wartościowa przekąska. Powszechnie wiadomo, iż orzechy są kaloryczne, jednak jedzone z umiarem dostarczą wielu cennych witamin, zdrowych tłuszczy, minerałów i przeciwutleniaczy. Są prawidłowym źródłem witaminy E. Dostarczają witaminę B2(ryboflawinę), B3 (niacynę), B9 (kwas foliowy). Wyjątkowo dużo w nich fosforu i potasu. Dostarczą także magnezu, żelaza, wapnia i cynku. To także wartościowe źródło z łatwością przyswajalnego białka oraz błonnika pokarmowego.
Migdały smażone solone BadaPak to smaczna, chrupiąca przekąska. Dodana do nich sól delikatnie akcentuje smak. Wspaniale sprawdzą się jako poczęstunek dla gości. Nie sposób się od nich oderwać. Są nadzwyczajnym dodatkiem do zimnych napojów.
Migdałowiec to drzewo, które jako jedno z pierwszych kwitnie wiosną na ładne biało-różowe kwiaty. W owocach migdałowca znajdują się pestki zwane migdałami. Przywędrowały one do Europy z Azji. Obecnie uprawiane są na wielu kontynentach a najwięcej ich pochodzi z USA, Hiszpanii i Australii.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.