
składniki: orzechy makadamia 51%, czekolada deserowa 49% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina), substancje glazurujące: guma arabska i szelak. Zawartość masy kakakowej minimum 46,1%.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to pyszne połączenie maślanego smaku chrupiących orzechów z delikatną czekoladą. Tak apetyczna przekąska prócz walorów smakowych dostarczy ponadto dużo wartości odżywczych. Orzechy macadamia to nieocenione źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B jak w dodatku witaminę A i E. Minerały, które znajdziemy w ich składzie to potas, żelazo, Wapń, fosfor i magnez.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to smaczna i zdrowa przekąska, która zachwyci choćby wybrednych łasuchów.
Macadamia to wiecznie zielone drzewo pochodzące z Australii. Uprawiane jest także w Afryce Południowej oraz na Hawajach, niemniej jednak to Australia jest największym producentem orzechów macadamia na świecie. Orzeszki posiadają jasny kolor oraz kulisty zarys. Otoczone są grubą skorupą, którą ciężko wyeliminować nawet za pomocą "dziadka do orzechów".
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia orzechów: RPA. Oblewano czekolada i pakowano w Polsce.
Import i dystrybucja: Viands sp. Z o.o., Spółdzielcza 3, 05-600 Grójec.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, jaja, gluten, sezam.
Naturalne, niesolone, nieprażone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.