
Orzechy włoskie Polskie stanowią znakomitą przekąską między posiłkami. Zawierają w sobie niemało przeciwutleniaczy, a także wyjątkowo ważny w przemianach materii kwas elagowy - silny antyoksydant.
szczególnie ważne jest wprowadzanie orzechów włoskich do codziennej diety - spokojny sen, gładka i przepiękna cera to tylko niektóre plusy spożywania tych smacznych orzechów.
Ze względu na zawartość naturalnego błonnika wspomagaja pracę naszego układu pokarmowego.
W odróżnieniu od innych rodzajów orzechów, tych się nie praży, ponieważ, podgrzewanie obniża wartości odżywcze. Delektując się orzeszkami dostarczamy naszemu organizmowi wapń, potas, forfor, żelazo, witaminy z grup B i E oraz wspominany wcześniej błonnik.
elementy:
Orzechy włoskie łuskane
Kraj pochodzenia:
Polska/Słowacja
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 2748 kJ/665 kcal;
Tłuszcz: 60g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6g;
Węglowodany: 12g,
w tym cukry: 9,9g;
Błonnik: 6,5g;
Białko: 16g;
Sól: 0,01g