
Sezam czarny BadaPak w swoim składzie mnóstwo cennych substancji. Czymś co uwydatnia go na tle innych jest występowanie naturalnych przeciwutleniaczy, których próżno szukać w innych roślinach – sezaminy i sezamoliny. Mieści wapń oraz żelazo. Obecność białka w szerokiej ilości to kolejny jego atut. Dostarcza w dodatku potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i sodu a także takie witaminy jak A, E i wit z grupy B. Ziarna te cenione są także za wysoką zawartość istotnych w zrównoważonej diecie nienasyconych kwasów z grupy omega-3.
Czarny sezam BadaPak jest bardziej aromatyczny aniżeli jego jasny odpowiednik. Czarny sezam BadaPak może być dodawany do mięs i ryb. Pasuje jako posypka do pieczywa stanie na wysokości zadania na dodatek jako dodatek do sałatek. W kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest zwykle do sushi. Połączenie czarnego sezamu BadaPak i oliwy stworzy znakomity dressing.
Sezam jest niedużą rośliną, wyglądem przypominającą rosnące dzikie zioła. Nasiona sezamu umieszczone są torebkach owocowych rośliny. Są to niepokaźne, płaskie, owalne ziarenka. Sezam uprawiany jest zwykle w Indiach, Meksyku, Egipcie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.