
Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczowa jest doskonała do świątecznych wypieków. Jest nieodłącznym elementem dekoratywnym wielu mazurków i bab dużanocnych. Przyda się także przy wypiekach bożonarodzeniowych, do keksów, serników, makowców i pierników.
Skórka kandyzowana jest nieskomplikowana w użyciu, a aromat unoszący się w kuchni po otwarciu opakowania jest po prostu cudowny.
komponenty syrop glukozowy*, skórka pomarańczy* 25%, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany organiczny)
towar przystępny sezonowo (X-III).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1210 kJ / 290 kcal;
Tłuszcz: 0,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 79,0 g; w tym cukry: 72,0 g;
Błonnik: 5,2 g;
Białko: 0,4 g;
Sól: 0,5 g