
Pyszna kompilacja roślinnego makaronu, pieczarek i przypraw w gęstym sosie gotowa w zaledwie 10 minut. Makarony Babci Zosi to nadzwyczajna sugestia na zdrowy, sycący posiłek, gdy nie ma się czasu albo ochoty przygotowywać dania od podstaw. Sprawdzą się także z dodatkiem ulubionych elementów: sera, warzyw lub mięsa. Zawartość opakowania wystarczy na dwie pełne porcja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj 500 ml wody z dodatkiem 2 łyżek oleju.Do wrzącej wody wsyp zawartość obu torebek.
- skrupulatnie wymieszaj. Gotuj na śladowym ogniu 10 minut, mieszające od czasu do czasu.
propozycja PODANIA
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 50 g sera pleśniowego i skrupulatnie wymieszaj, by ser się rozpuścił. Wyłóż na talerz, posyp rukolą i drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
komponenty:
Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy.